Na recept jsem se inspirovala kamarádkou blogerkou Danuškou, která bydlí v Polsku.
Suroviny:
Těsto:
340 g hladká mouka
40 g másla
3 žloutka
4 lžičky vanilkového cukru
1 kostka droždí
125 ml mléka
2 kavové lžičky cukru
Tvarohová náplň:
500 g tvarohu
1 vejce
4 polévkové lžíce cukru
1 vanilkový cukr
1 vejce na potření
Postup:
Mléko ohřejeme a odlejeme do větší nádoby přidáme droždí a necháme odstát. Mouku prosijeme a přidáme trochu soli.
Do zbýlého mléka přidáme roztopené máslo, cukr a žloutka. Vše zaděláme. Poté to vlejeme do mouky i z drožděma a ručně vypracujeme hladké elastické těsto uděláme kouli a necháme kynout.
Já mám doma pekárnu tak jsem těsto zadělávala v pekárně. Když je těsto vykynuté , těsto rozválíme na vále na 30x 60cm. Položíme na to tvarohovou náplň.
Těsto skládáme podél dlouhého boku do poloviny, a přikrýváme druhou volno části, vypadá to jako by bylo ze 3 části.
Potom si ostrým nožem si těsto rozdělíme na 12 kousků. Každý kousek po stranách v polovině otočíme do opačné strany.
Dáme na vyložený pečícím papírem plech potřeme rozšlehaným vejcem na 180 asi 20 minut.
Po upečení posypeme moučkovým cukrem.
TIP: droždí si můžeme také rozdrobit do mističky trošku pocukrovat a 10 minut vznikne kašička a je připraveno ke zpracování u každého těsta..
Žádné komentáře:
Okomentovat