středa 1. října 2025

Dýňový koláč-Hokkaido dýňě


 Suroviny:

1kg dýně Hokkaido

3 celá vejce

120g másla

250g cukru

375g mouky polohrubé

1 prášek do pečiva

špetka soli

1 celý sáček vanilkového pudingu

/můžeme dát trochu skořice/

Postup:

Asi 700g dýňě nakrájíme na malé kostičky a dáme do hrnce s vodou vařit cca na 20 minut. Uvařenou dýňi scedíme a rozmixujeme na pyré. Zbytek dýňě cca i 200g nebo i víc nastrouháme na jemném struhadle.

Rozpustíme máslo. Vyšleháme dýni nastrouhanou, cukr, vejce, skořicu a sůl. Dáme mouku prášek do pečiva a pudingový prášek. Na sám konec do těsta vmícháme dýňové pyré a vše zpracujeme v hladké těsto.

Plech vyložíme pečícím papírem a do něj dáme těsto.

Pečeme cca 180 cca 30 minut. Záleží jak komu peče trouba.

Koláč můžeme vylepšit ještě čokoládovou polevou, nebo citronovou. Recept mi dala kamarádka a ještě jako dodatek mi říkala že jestli bych měla víc dýni Hokkaido tak jak se udělá pyré jde ho zamrazit na pozdější spotřebu do koláče.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Dýňový koláč-Hokkaido dýňě

 Suroviny: 1kg dýně Hokkaido 3 celá vejce 120g másla 250g cukru 375g mouky polohrubé 1 prášek do pečiva špetka soli 1 celý sáček vanilkového...