Karbanátky vždy jde nějak vylepšit tak jsem vyzkoušela tento způsob.
Suroviny:
500 g mletého masa / použila jsem krutí mleté maso/
1-2 celé vejce
3 stroužky česneku
2 kostky nebo trojúhelníčky taveného sýru
sůl, mletý pepř
Na obalení:
1 vejce
mléko / můžeme do mléka přidat i trochu smetany/
strouhanka
hladká mouka
sůl
olej ke smažení
Postup:
Mleté maso smícháme se všemi surovinami a pořádně ho promícháme aby nám nikde nezbyly větší kousky taveného sýru.
Poté z masa uděláme kouli, kterou pak zmáčkneme na oválnou placku. Dlaně jsem si vždy navlhčila aby se maso nelepilo.
Pak masové placky obalíme, nejdříve v mouce pak vajíčku a nakonec ve strouhance. Na pánvi si rozpálíme olej a karbanátky smažíme dozlatova.
Karbanátky nejlépe chutnají s bramborovou kaši, tatarkou salátem. Dle chuti každého......