Dneska mi moje teta dala recept na tento závin, tak jsem ho vyzkoušela. Je opravdu moc dobrý ale příště dám více cukru /i když jako dia by se hodil/.
Suroviny:
1-2 vejce /dle velikosti domácí jsou větší/
100 ml oleje
1 lžička cukru
120 ml mléka
260 g polohrubé mouky
špetka soli
1 kostka droždí
vejce na potření
Náplň:
3 polévkové lžíce holandského kakaa
3 polévkové lžíce moučkového cukru
1 polévková lžíce hladké mouky
roztopené máslo na pokapání
Postup:
Já na zadělání těsta použila pekárnu. Kdo nemá těsto se dělá klasicky ručně jako obvykle. Poté těsto necháme mírně posypané moukou přikryté kynout hodinu na teplém místě. Během kynutí si připrávte náplň / já do náplňě vždy ještě přidám trochu hladké mouky-náplň lépe vsákne a roluje se lépe/
Četla jsem to u kamarádky v receptu tak tu metodu používám. Po vykynutí těsto rozválíme na 0,5 cm plát -rovnoměrně posypeme směsí/náplní/. Jen trochu pocákáme máslem aby zůstala jen mírně vlhká. Na koncích si závin založíme aby nám neutekla náplň a srolujeme. Nakonec závin potřeme vejcem a dáme péct. Pečeme na 160-170st. dle trouby asi 25minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat