Suroviny:
1kg dýně Hokkaido
3 celá vejce
120g másla
250g cukru
375g mouky polohrubé
1 prášek do pečiva
špetka soli
1 celý sáček vanilkového pudingu
/můžeme dát trochu skořice/
Postup:
Asi 700g dýňě nakrájíme na malé kostičky a dáme do hrnce s vodou vařit cca na 20 minut. Uvařenou dýňi scedíme a rozmixujeme na pyré. Zbytek dýňě cca i 200g nebo i víc nastrouháme na jemném struhadle.
Rozpustíme máslo. Vyšleháme dýni nastrouhanou, cukr, vejce, skořicu a sůl. Dáme mouku prášek do pečiva a pudingový prášek. Na sám konec do těsta vmícháme dýňové pyré a vše zpracujeme v hladké těsto.
Plech vyložíme pečícím papírem a do něj dáme těsto.
Pečeme cca 180 cca 30 minut. Záleží jak komu peče trouba.
Koláč můžeme vylepšit ještě čokoládovou polevou, nebo citronovou. Recept mi dala kamarádka a ještě jako dodatek mi říkala že jestli bych měla víc dýni Hokkaido tak jak se udělá pyré jde ho zamrazit na pozdější spotřebu do koláče.