úterý 6. února 2024

Sirup z červeného rybízu

 Sirup jsem dělala prvně inspirovala jsem se receptem z internetu-čarujeme.cz


Suroviny:

červený rybíz

1,7kg cukru na 1litr šťávy

kyselina citronová

Postup:

Rybíz očistíme od stopek, dáme do hrnce a trochu rozmačkáme. Rybíz zalijeme vodou aby byl zcela ponořený a k rybízu přidáme trochu kyseliny citronové.

Necháme odpočívat do druhého dne a občas promícháme. Druhý den směs přecedíme přes plátýnko a lehce vymačkáme. Šťávu dáme do velkého hrnce přidáme cukr-dle toho kolik šťávy jsme připravili.

Na každý 1l přisypeme 1,7kg krupicového cukru a 3-10g kyseliny citronové. Čím sladší rybíz tím víc kyseliny citronové. Vložíme hrnec na plotnu a necháme veškerý cukr rozpustit,jestli se vytvoří pěna sebereme ji. Horkým sirupem plníme sklenice a necháme vychladnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Sweet chilli omáčka /domácí/

 Thajská sladká chilli omáčka se v Asii používá jako dochucovadlo ke kuřecím pokrmům. Můžeme si ji vyrobit ale lze ji najít  už v každém sor...