úterý 6. února 2024

Malinová marmeláda


 Suroviny:

1kg malin

500g želírovacího cukru nebo 800g cukr písek

1 lžička kyseliny citronové

rum

Postup:

Maliny si nejdříve namočím na chvíli do osolené vody aby červíci vyplavali na hladinu. Sliju a nechám pak vykapat. Očištěné maliny rozváříme přidáme cukr a vaříme 15 minut. Pak provedu zkoušku na tuhnutí na talířek když nesteče je hotovo!

Přidáme kyselinu citronovou zamícháme a do sklenic. Já dávám vždy před zavřením sklenice malou lžičku rumu /déle vydrží/. Zavřeme otočíme víčkem dolů a necháme vychladnout.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Sweet chilli omáčka /domácí/

 Thajská sladká chilli omáčka se v Asii používá jako dochucovadlo ke kuřecím pokrmům. Můžeme si ji vyrobit ale lze ji najít  už v každém sor...