Suroviny:
500g čerstvých švestek
30-50ml jablečného octa /dle kyselosti švestek/
30g třtinového cukru
100ml vody
1 stroužek česneku
1/2 kavové lžičky skořice
1/3 kávové lžičky pernikového koření
špetka kájenského pepře-jinak kájenský pepř je také chilli
Postup:
Švestky omyjeme a vypeckujeme. Nakrájíme na malé kousky a dáme do hrnce. Zalijeme vodou a octem,přidáme veškeré koření, cukr i rozmačkaný česnek. Přivedeme k varu a dusíme 30 minut/dle zralosti švestek/ rozvařenou horkou hmotu rozmixujeme. Za stálého míchaní směs ještě provaříme a horký kečup plníme do napařených sklenic, zavíčkujeme obrátíme dnem vzhůru a nechame vychladit.
Já jsem do receptu přidala sůl ta mi tam chyběla a přidala více chilli aby byl pikatnější.
Žádné komentáře:
Okomentovat