úterý 6. února 2024

Švestkový kečup


 Suroviny:

500g čerstvých švestek

30-50ml jablečného octa /dle kyselosti švestek/

30g třtinového cukru

100ml vody

1 stroužek česneku

1/2 kavové lžičky skořice

1/3 kávové lžičky pernikového koření

špetka kájenského pepře-jinak kájenský pepř je také chilli

Postup:

Švestky omyjeme a vypeckujeme. Nakrájíme na malé kousky a dáme do hrnce. Zalijeme vodou a octem,přidáme veškeré koření, cukr i rozmačkaný česnek. Přivedeme k varu a dusíme 30 minut/dle zralosti švestek/ rozvařenou horkou hmotu rozmixujeme. Za stálého míchaní směs ještě provaříme a horký kečup plníme do napařených sklenic, zavíčkujeme obrátíme dnem vzhůru a nechame vychladit.

Já jsem do receptu přidala sůl ta mi tam chyběla a přidala více chilli aby byl pikatnější.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pirohy plněné masem a zelím

 Nejlepší pirohy dělavala moje babička. Suroviny na těsto: 2 hrnky mouky hladké 1 vejce 2 polévkové lžíce oleje špetka soli 1/2 hrnku teplé ...