čtvrtek 22. února 2024

Halali svíčková omáčka z vepřového masa


Suroviny:

1 sklenice halali

2 velké cibule

sádlo nebo olej

800g vepřového masa

sůl, pepř, bobkový list

200ml smetany ke šlehání

trochu cukru

hladká mouka na zahuštění

Cibuli nakrájíme na malé kostičky a na rozpáleném oleji či sádle osmažíme dosklovata. Maso nakrájíme na plátky-opepříme, osolíme. Poté maso přidáme k cibuli a osmažíme ze všech stran. K osmaženému masu přilijeme směs halali, přidáme bobkový list a asi 400ml vody nebo vývaru./neslaného/. Dusíme do změknutí masa a dle potřeby dolíváme vodu. Když je maso měkké tak ho vyndáme a omáčku zmixujeme. Pak přilijeme smetanu a omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v malém množství vody a vše ještě povaříme trochu. Omáčku dle potřeby přisolíme nebo přisladíme.   

Recept mám od známe  chtěla jsem vyzkoušet, kdo má rád chuť halali bude mu chutnat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pirohy plněné masem a zelím

 Nejlepší pirohy dělavala moje babička. Suroviny na těsto: 2 hrnky mouky hladké 1 vejce 2 polévkové lžíce oleje špetka soli 1/2 hrnku teplé ...