Suroviny:
1 sklenice halali
2 velké cibule
sádlo nebo olej
800g vepřového masa
sůl, pepř, bobkový list
200ml smetany ke šlehání
trochu cukru
hladká mouka na zahuštění
Cibuli nakrájíme na malé kostičky a na rozpáleném oleji či sádle osmažíme dosklovata. Maso nakrájíme na plátky-opepříme, osolíme. Poté maso přidáme k cibuli a osmažíme ze všech stran. K osmaženému masu přilijeme směs halali, přidáme bobkový list a asi 400ml vody nebo vývaru./neslaného/. Dusíme do změknutí masa a dle potřeby dolíváme vodu. Když je maso měkké tak ho vyndáme a omáčku zmixujeme. Pak přilijeme smetanu a omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v malém množství vody a vše ještě povaříme trochu. Omáčku dle potřeby přisolíme nebo přisladíme.
Recept mám od známe chtěla jsem vyzkoušet, kdo má rád chuť halali bude mu chutnat.
Žádné komentáře:
Okomentovat