čtvrtek 22. února 2024

Svíčková na smetaně z vepřového masa


Suroviny:

cca1kg vepřového masa /4-5 plátků/

50g špeku

trošku másla

2 cibule menší

5 kuliček pepře

5 kuliček nového koření

2 bobkové listy

sůl, cukr, pepř, šťáva z citronu

1/4l sladké smetany

50g hladké mouky

1 sklenka sterilizované zeleniny nebo mražené zeleniny pod svíčkovou

Maso si prošpikujeme špekem osolíme a opepříme. Cibuli si nakrájíme na kostičky, a na másle v tlakovém hrnci osmažíme, přidáme maso, zeleninu, koření a vše zalijeme vodou, tlakový hrnec zavřeme a dáme vařit.

Když je hotovo maso přendáme a nakrájíme na plátky a necháme na talíři. Koření vylovíme a zeleninu rozmixujeme.

Zahustíme moukou a povaříme pak přilijeme smetanu. Podle chuti přidáme šťávu z citronu, sůl a pokud se nám zdá omáčka kyselá cukr. Maso nakrájené na plátky dáme zpět do omáčky aby se před podáváním prohřálo. 

Dozdobíme ještě na talíři brusinkama. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pirohy plněné masem a zelím

 Nejlepší pirohy dělavala moje babička. Suroviny na těsto: 2 hrnky mouky hladké 1 vejce 2 polévkové lžíce oleje špetka soli 1/2 hrnku teplé ...