Suroviny:
cca1kg vepřového masa /4-5 plátků/
50g špeku
trošku másla
2 cibule menší
5 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
sůl, cukr, pepř, šťáva z citronu
1/4l sladké smetany
50g hladké mouky
1 sklenka sterilizované zeleniny nebo mražené zeleniny pod svíčkovou
Maso si prošpikujeme špekem osolíme a opepříme. Cibuli si nakrájíme na kostičky, a na másle v tlakovém hrnci osmažíme, přidáme maso, zeleninu, koření a vše zalijeme vodou, tlakový hrnec zavřeme a dáme vařit.
Když je hotovo maso přendáme a nakrájíme na plátky a necháme na talíři. Koření vylovíme a zeleninu rozmixujeme.
Zahustíme moukou a povaříme pak přilijeme smetanu. Podle chuti přidáme šťávu z citronu, sůl a pokud se nám zdá omáčka kyselá cukr. Maso nakrájené na plátky dáme zpět do omáčky aby se před podáváním prohřálo.
Dozdobíme ještě na talíři brusinkama.
Žádné komentáře:
Okomentovat