čtvrtek 22. února 2024

Segedínský guláš


 Suroviny:

1kg vepřového masa /kýty nebo plecka/

800g kysaného zelí

3 cibule

12% smetana sladká na vaření

sladká mletá paprika-může i trochu ostré

2 chilli papriky/kdo nemá rád ostré bez/

bobkový list

sůl, pepř, kmín

1 masox

hladká mouka

sádlo

kysaná smetana na ozdobu

Na sádle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené osolené, opepřené maso a restujeme. Pak přidáme mletou papriku a kmín zamícháme a jen chvíli smažíme aby paprika nezhořkla a zalijeme vodou. Přidáme masox pro silnější chuť /nemusí se dávat/. Necháme dusit dokud není maso měkké.

Přidáme překrájené kysané zelí já dávám i půlku laku, kdo má rád ostřejší přidá ještě chilli./ Necháme povařit. Nakonec přidáme sladkou smetanu.  Zahustíme trochou vody s moukou lehce povaříme-místo vody můžeme použit mléko. Ochutíme a na talíři dozdobíme kysanou smetanou. Podáváme s knedlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pirohy plněné masem a zelím

 Nejlepší pirohy dělavala moje babička. Suroviny na těsto: 2 hrnky mouky hladké 1 vejce 2 polévkové lžíce oleje špetka soli 1/2 hrnku teplé ...