Suroviny:
1kg vepřového masa /kýty nebo plecka/
800g kysaného zelí
3 cibule
12% smetana sladká na vaření
sladká mletá paprika-může i trochu ostré
2 chilli papriky/kdo nemá rád ostré bez/
bobkový list
sůl, pepř, kmín
1 masox
hladká mouka
sádlo
kysaná smetana na ozdobu
Na sádle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené osolené, opepřené maso a restujeme. Pak přidáme mletou papriku a kmín zamícháme a jen chvíli smažíme aby paprika nezhořkla a zalijeme vodou. Přidáme masox pro silnější chuť /nemusí se dávat/. Necháme dusit dokud není maso měkké.
Přidáme překrájené kysané zelí já dávám i půlku laku, kdo má rád ostřejší přidá ještě chilli./ Necháme povařit. Nakonec přidáme sladkou smetanu. Zahustíme trochou vody s moukou lehce povaříme-místo vody můžeme použit mléko. Ochutíme a na talíři dozdobíme kysanou smetanou. Podáváme s knedlíkem.
Žádné komentáře:
Okomentovat