Suroviny:
400g tvrdší veky nebo housky
250ml-300ml mléka /dle potřeby/
3 vejce
50g hrubé mouky
sůl, hrst čerstvých bylinek /petržel, libeček/
Veku nakrájíme na kousky a dáme do mísy, pokropíme mlékem a necháme vsáknout. Žloutky rozšleháme ve zbylém mléce a přidáme do mísy. Osolíme přisypeme mouku, bylinky a promícháme. Nakonec z bílků ušleháme sníh a zapracujeme do směsi.
Na potravinářskou folii uděláme knedlík, který folii stáhneme na koncích zavážeme a propícháme párátkem. Knedlík vaříme ve vroucí vodě zvolna 20minut nebo i v paře. Po vyjmutí knedlík ihned rozbalíme a propíchneme aby vyšla pára a nesrazil se nám.
Do směsi můžeme přidat ještě 2 lžíce másla ale není to nutné.