pondělí 19. února 2024

Lázeňský knedlík


Suroviny:

400g tvrdší veky nebo housky

250ml-300ml mléka /dle potřeby/

3 vejce

50g hrubé mouky

sůl, hrst čerstvých bylinek /petržel, libeček/

Veku nakrájíme na kousky a dáme do mísy, pokropíme mlékem a necháme vsáknout. Žloutky rozšleháme ve zbylém mléce a přidáme do mísy. Osolíme přisypeme mouku, bylinky a promícháme. Nakonec z bílků ušleháme sníh a zapracujeme do směsi.

Na potravinářskou folii uděláme knedlík, který folii stáhneme na koncích zavážeme a propícháme párátkem. Knedlík vaříme ve vroucí vodě zvolna 20minut nebo i v paře. Po vyjmutí knedlík ihned rozbalíme a propíchneme aby vyšla pára a nesrazil se nám.

Do směsi můžeme přidat ještě 2 lžíce másla ale není to nutné. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Dýňový koláč-Hokkaido dýňě

 Suroviny: 1kg dýně Hokkaido 3 celá vejce 120g másla 250g cukru 375g mouky polohrubé 1 prášek do pečiva špetka soli 1 celý sáček vanilkového...