Suroviny:
3 starší rohlíky
200ml mléka
1 lžička soli
2 vejce/ bílky a žloutky oddělené/
150g polohrubé mouky
50g rozpuštěného másla
petrželová nať /i sušená/
Rohlíky nakrájíme na kostičky a necháme proschnout případně opečeme v troubě nebo na sucho na pánvi.
Bílky ušleháme se špetkou soli. V míse rozmícháme žloutky, sůl, mléko, máslo, mouku a petrželku tak aby vzniklo řidší těstíčko. Do této směsi přimícháme rohlíky a nakonec do toho přimícháme našlehané bílky. Na kuchyňskou linku si potřeme plát potravinové folie a naneseme na něj směs.
Folli potřeme olejem. Zamotáme to tvaru knedlíku, konce zamotáme, aby směs nevytekla. Propícháme na několika místech vidličkou a vaříme 20-25 minut v osolené vodě.
Udělala jsem 2 šišky.
Žádné komentáře:
Okomentovat