Suroviny:
500g hladké mouky
1 hrnek mléka
1 kávová lžička soli
špetka cukru
3 polévkové lžíce oleje
3 polévkové lžíce jogurtu
1 kostka droždí
Na potření:
1 vejce
Posyp:
mak, hrubá sůl, sezam, kmín
Já jsem jako skoro vždycky zadělávala těsto v pekárně. Kdo nemá pekárnu nejdříve udělá: z mléka droždí špetky cukru vzejít kvásek.
Poté všechny suroviny pořádně promícháme a necháme kynout asi 1 hodinu na teplém místě.
Vykynuté těsto nakrájíme na kousky můžeme udělat klasicky housky anebo také uplést ze dvou copů.
Hotové housky na plech vyložený pečícím papírem a necháme 30minut kynout. Kdo chce má doma formu na značení tvaru housek malinko přitlačí.
Pak potřeme vajíčkem a posypeme dle chuti.
Dáme péct do předem vyhřaté trouby a pečeme na 160stupňů. Zkoušíme špejlí.
Já jsem do receptu musela přidat trochu více mouky než těsto bylo takové jak má být.
Tento recept jsem našla na internetu tak jsem vyzkoušela.