Suroviny:
250 ml voda
20g droždí
1 kávová lžička hnědého cukru a na špičku nože mleté kávy
1 kávová lžička cukr písek
1 lžička soli
4 polévkové lžíce oleje
300g hladká mouka
150g polohrubá mouka
na posyp:
hrubozrná sůl, kmín
Do pekárny dáme suroviny v tom pořadí jak jsou uvedeny, v pekárně nám těsto i vykyne. Vykynuté těsto dáme na vál a rozdělíme na 8 nebo 12 dílů.
Každý kousek vyválíme na obdélník ale ne až do konce, od hrubšího namotáme a uděláme rohlíky.
Položíme je na plech na pečicí papír postříkáme rozprašovačem s vlažnou vodou a posypeme solí a kmínem.
Rohlíky dáme péct do trouby na 220stupňů na necelých 20minut /dle trouby/. Před pečením je ještě jednou postříkáme vodou.
Žádné komentáře:
Okomentovat