čtvrtek 13. června 2024

Housky/malé/


 Suroviny:

300ml mléka

25g másla

1 lžička soli

500g hladké mouky

1/2 čerstvého droždí 

Zpracujeme těsto a necháme kynout. Po vykynutí těsto dáme na vál nebo silikonovou podložku /těsto se nelepí nemusí se podsypávat/ a umotáme malé housky.

Dáme na plech vyložený pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 30minut kynout. Pak pomašlujeme vejcem /nebo jen žloutkem, mlékem, nebo vodou/. Posypeme semínky nebo hrubou solí a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180stupňů 15-20 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Dýňový koláč-Hokkaido dýňě

 Suroviny: 1kg dýně Hokkaido 3 celá vejce 120g másla 250g cukru 375g mouky polohrubé 1 prášek do pečiva špetka soli 1 celý sáček vanilkového...