Suroviny:
600g hladká mouka
400ml teplá voda
10g sušené droždí
10g soli
2 zkaramelizované cibule
Těsto je nejlepší si zadělat večer. Nejdříve se smíchá voda s moukou a nechá se 1/2hodiny odpočinout.
Mezitím se zkaramelizuje cibule tak, že na pánvičce na trošce oleje orestujte na půlkolečka nakrájenou cibuli. Když změkne a začne chytat zlatavou barvu přidáte 1 lžíci kávovou pískového cukru a necháte zkaramelizovat. Cibuli dáme na ubrousek okapat a vychladit.
Po půlhodině do těsta přidáte sůl, sušené droždí, vychladlou cibuli. Těsto pořádně vypracujeme. Dáme do mísy zakryjeme folii a dáme na noc do lednice.
Připravíme si pečicí papír co půjde na plech, papír vysypeme moukou a dáme těsto. Rozdělíme na 3 části a vytvarujeme bagety a necháme ještě 1hodinu kynout.
Troubu na 230stupňů i s plechem pak plech vyndáme přendáme na něj bagety s pečicím papírem a dáme péct. Teplotu snížíme na 190stupňů a pečeme 20-25minut.
Bagety můžeme šikmo naříznout před pečením.
Recept mám opět od kamarádky Tani.
Žádné komentáře:
Okomentovat