čtvrtek 13. června 2024

Cibulové bagety


 Suroviny:

600g hladká mouka

400ml teplá voda

10g sušené droždí

10g soli

2 zkaramelizované cibule

Těsto je nejlepší si zadělat večer. Nejdříve se smíchá voda s moukou a nechá se 1/2hodiny odpočinout.

Mezitím se zkaramelizuje cibule tak, že na pánvičce na trošce oleje orestujte na půlkolečka nakrájenou cibuli. Když změkne a začne chytat zlatavou barvu přidáte 1 lžíci kávovou pískového cukru a necháte zkaramelizovat. Cibuli dáme na ubrousek okapat a vychladit.

Po půlhodině do těsta přidáte sůl, sušené droždí, vychladlou cibuli. Těsto pořádně vypracujeme. Dáme do mísy zakryjeme folii a dáme na noc do lednice.

Připravíme si pečicí papír co půjde na plech, papír vysypeme moukou a dáme těsto.  Rozdělíme na 3 části a vytvarujeme bagety a necháme ještě 1hodinu kynout.

Troubu na 230stupňů i s plechem pak plech vyndáme přendáme na něj bagety s pečicím papírem a dáme péct. Teplotu snížíme na 190stupňů a pečeme 20-25minut.

Bagety můžeme šikmo naříznout před pečením.

Recept mám opět od kamarádky Tani.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Karbanátky se sýrem

 Karbanátky vždy jde nějak vylepšit tak jsem vyzkoušela tento způsob. Suroviny: 500 g mletého masa / použila jsem krutí mleté maso/ 1-2 celé...