Nedávno jsem si pořídila novou pekárnu, pač stará dosloužila a jak je vidět u mých receptů dost je zadělávám v pekárně. Pekárna Eta Delicca mě nezklamala.
Suroviny:
350ml mléka plnotučného
3 polévkové lžíce oleje
1 polévková lžíce octu
200g hladké mouky
150g celozrné žitné mouky
150g polohrubé mouky
1 sáček sušeného droždí
1-2 malé lžičky soli
1 malá lžička cukru
Suroviny na chleba v uvedeném pořadí dáme do pekárny a nastavíme si program.
Já dala program celozrný a nastavila střední velikost- kůrka tmavá.
Při posledním hnětení jsem vyndala háky aby nebyly v chlebu díry.
Do chlebu si můžete přidat i semínka slunečnice či sezamu dle chuti.
Pekárna má předehřev, hnětení, odpočinek, dostatečné kynutí a náslédne udržování teploty a to vše bez nutnosti vašeho zásahu.
Recept jsem našla na netu pro jinou pekárnu já si jen upravila suroviny.
-
Žádné komentáře:
Okomentovat