středa 1. října 2025

Domácí česneková pasta


 U nás doma byla česneková pasta jako zvyk, dělala se každý rok. Je dobrá na maso nebo i jen tak na topinky, polívky saláty a jiné ale třeba dávat pozor na sůl protože už je dosti slaná samotná pasta.

Suroviny:

500g oloupaného česneku

150g soli

Postup:

Nejdříve česnek oloupeme, pomačkáme na mačkadle  nebo rovnou pomeleme na masovém strojku na jemno. 

Pak přidáme sůl a smícháme se solí a naplníme do skleníček. Skleničky pevně uzavřeme -česnek nesterilizujeme.

Česnek můžeme uchovat ve skleničkách ve špajzu, jen když sklenička načtutá dáme do lednice.

Já letos udělala jen z polovičního množství normálně dělám z 1kg tam akorát zvýšime sůl kdo by dělal více.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Dýňový koláč-Hokkaido dýňě

 Suroviny: 1kg dýně Hokkaido 3 celá vejce 120g másla 250g cukru 375g mouky polohrubé 1 prášek do pečiva špetka soli 1 celý sáček vanilkového...