čtvrtek 21. března 2024

Tvarohová bublanina


 Suroviny:

220g hladké mouky

230g polohrubé mouky

1 hera

1 tvaroh

15 polévkových lžíc mléka

4 vejce

300g moučkového cukru

1prášek do pečiva

čerstvé ovoce-třešně

Žloutky utřeme s moučkovým cukrem do pěny. Postupně přidáváme tuk tvaroh a mléko. Dále přidáme obě mouky do kterých jsme vmíchali prášek do pečiva. Nakonec velmi lehce vmícháme tuhy sníh s bílků.

Je-li těsto příliš husté přidáme ještě trochu mléka. Těsto dáme na hlubší moukou vysypaný a vymazaný plech. Poklademe na těsto ovoce a upečeme v předem vyhřáté troubě. 

Vychladlou bublaninu pocukrujeme moučkovým cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Dýňový koláč-Hokkaido dýňě

 Suroviny: 1kg dýně Hokkaido 3 celá vejce 120g másla 250g cukru 375g mouky polohrubé 1 prášek do pečiva špetka soli 1 celý sáček vanilkového...