úterý 26. března 2024

Koláč s rebarborou šlehačkový


 Suroviny:

Těsto:

Smetana ke šlehání 250ml a mléko dle oka

3 vejce

máslo 70g /rozpuštěné/

250g cukr krupice

280g polohrubá mouka

1 prášek do pečiva

1 vanilkový cukr

500g rebarbora /oloupaná a pokrájená na malé kousky/

Tvarohová náplň:

250g měkký tvaroh / v krabičce/

cukr krupice dle toho jak kdo má rád sladké

pudinkový vanilkový prášek 1 polévková lžíce

Drobenka:

hrubá mouka, cukr a máslo / dělala jsem dle odhadu/

Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny pak přidáme smetanu ke šlehání, vlažné méko a mouku, prášek do pečiva vše vyšleháme/promícháme/. Nakonec do těsta vmícháme tuhý sníh z bílků.

Těsto rozetřeme na hlubší, vysypaný a vymazaný plech a navrch poklademe lžíci hromádky tvarohu. 

Rozetřeme pak posypeme rebarborborou a nakonec drobenka. Koláč pečeme na 170-180 do zlatova /zkoušíme špejli/ Upečený posypeme moučkovým cukrem.

Tentokrát jsem recept našla na netu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pirohy plněné masem a zelím

 Nejlepší pirohy dělavala moje babička. Suroviny na těsto: 2 hrnky mouky hladké 1 vejce 2 polévkové lžíce oleje špetka soli 1/2 hrnku teplé ...