úterý 16. dubna 2024

Linecké cukroví


Suroviny:

500g hladká mouka

250g moučkový cukr

250g máslo

1 vanilkový cukr

2 žloutky

citronová kúra

Na slepení- marmeláda

Na obalení-moučkový cukr+vanilkový cukr

Všechny suroviny zpracujeme a uděláme krásné nelepivé těsto. Které zabalíme do potravinářské folie a dáme tak na 2 hodiny do lednice. 

Z těsta poté vyválíme plát a formičkami vykrajujeme různé tvary. Klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 180 stupňů.

Po upečení slepujeme marmeládou a obalujeme v moučkovém cukru smíchaným s vanilkovým cukrem.  Do tmavého těsta přidáme kakao /když chceme mít i tmavé/

Žádné komentáře:

Okomentovat

Dýňový koláč-Hokkaido dýňě

 Suroviny: 1kg dýně Hokkaido 3 celá vejce 120g másla 250g cukru 375g mouky polohrubé 1 prášek do pečiva špetka soli 1 celý sáček vanilkového...