úterý 16. dubna 2024

Křupavé housky se škvarkama


 Suroviny:

500g hladké mouky

350ml vlažného mléka

1 kostka droždí

30g umletých škvarek

50ml oleje

1 vejce

2 necelé kávové lžičky soli

1/2 kávové lžičky cukru

Na potření:

1 vejce

Do odvážené mouky uděláme důlek na droždí a přidáme špetku cukru, zalijeme vlažným mlékem.

Pak přidáme ostatní suroviny.

Já těsto zadělávala v pekárně-pak už jen vyndala do misky a nechala 1 hodinu kynout.

Po vykynutí těsta začínáme dělat houstičky. Vyválíme si menší válečky a vážeme s nich houstičky.

Ty dáme na plech vyložený pečícím papírem.

Pomažeme vejcem posypeme hrubozrnou soli nebo můžeme sypat i mákem záleží na chuti.

Plech vložíme do trouby na 200-180stupňů a pečeme do růžova /dle trouby/ ja zkoušela špejli.

Tento recept mám od známe má ho z netu.

Dost pečiva peču a tento recept na houstičky mně nezklamal dobré těsto vydrží měkké.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Pirohy plněné masem a zelím

 Nejlepší pirohy dělavala moje babička. Suroviny na těsto: 2 hrnky mouky hladké 1 vejce 2 polévkové lžíce oleje špetka soli 1/2 hrnku teplé ...