středa 1. května 2024

Hlíva ústřičná s bramborem/hlíva chutná a léčí/


 Hlíva ústřičná-jako královna mezi houbami. Posiluje imunitu organismu, vyšší odolnost vůči vírovým bakteriálním a plísňovým parazitům. Snižuje riziko opakovaných infekci horních cest dýchacích.

Obsahuje mnoho látek a vitamínů.

Suroviny:

Hlíva ústřičná

sůl, mletý pepř

kmín drcený-může být i celý

hladká mouka

olej

Hlívu ústřičnou její klobouky-podusíme asi 10minut doměkka a necháme okapat a vychladnout.

Můžeme si ji podusit den předem, uložit do chladničky a druhý den udělat.

Před smažením hlívu ústřičnou, osolíme opepříme a posypeme kmínem. Nakonec obalíme v hladké mouce a poté zprudka osmažíme na oleji do zlatova.

Je to taková rychlá minutková hlíva jak se říká, je rychlejší než hlívový guláš či polévka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pirohy plněné masem a zelím

 Nejlepší pirohy dělavala moje babička. Suroviny na těsto: 2 hrnky mouky hladké 1 vejce 2 polévkové lžíce oleje špetka soli 1/2 hrnku teplé ...