Suroviny:
500g polohrubé mouky
80g cukr krupice
80g másla/rozpuštěného/
2 žloutky
250ml mléka
20g droždí/půl kostky/
špetka soli
Náplň:
500g očištěné rebarbory
1 vanilkový cukr
Drobenka:
150g hrubé mouky
100g cukr písek
100g másla
Z vlažného mléka, cukru a droždí připravíme kvásek. Mouku smícháme se solí přidáme máslo, žloutky a kvásek. Vypracujeme hladké vlačné těsto. Přikryjeme a necháme kynout.
Já použila na těsto pekárnu kde mi těsto i nakynulo.
Mezitím si připravíme rebarboru. Rebarboru oloupeme a omyjeme. Nakrájíme na kostičky a smícháme s vanilkovým cukrem. Drobenku si připravíme - smicháme mouku, cukr a změklé máslo.
Na vymazaný moukou vysypaný plech stejnoměrně roztáhneme těsto. Těsto posypeme rebarborou. /pokud rebarbora pustila šťávu slijeme/ navrch dáme drobenku.
Necháme ještě 15-20minut na plechu kynout a poté vložíme do trouby. Vyhřáté na 170-180stupňů a pečeme cca 40minut do zrůžovění okrajů koláče. /dle trouby/.
Hotový koláč posypeme moučkovým cukrem.
Žádné komentáře:
Okomentovat