Suroviny:
Masové kuličky:
500g mletého vepřové/hovězího masa
1 vejce
150ml šlehačky
2 vařené strouhané brambory
hrst strouhanky
cibule, sůl, jemný pepř
trošku oleje na pečení
Na omáčku:
250ml smetany
150ml vývaru
šťáva z jednoho citronu/dle chuti/
sůl na dochucení
2 lžíce solamylu
Do velké mísy dáme všechny igredience na masové kuličky a v míse smíchejte. Při práci doporučuju si pravidelně namáčet ruce do vody, lépe se pak s masem pracuje! Vytvarujte stejné kuličky a na velké široké pánvi se silným dnem pomalu smažte ze všech stran přibližně 10-15 minut.
Do malého hrnce dejte vývar, smetanu, mouku, šťávu z citronu, sůl zamíchejte a zahřívejte. Omáčku přiveďte k varu, stáhněte a mírně vařte, redukujte, dokud nebude mít omáčka správně hustou konzistenci. Můžete servírovat s vařenými bramborami ale i bramborovou kaší.
Žádné komentáře:
Okomentovat