sobota 24. února 2024

Švedské masové kuličky


 Suroviny:

Masové kuličky:

500g mletého vepřové/hovězího masa

1 vejce

150ml šlehačky

2 vařené strouhané brambory

hrst strouhanky

cibule, sůl, jemný pepř

trošku oleje na pečení

Na omáčku:

250ml smetany

150ml vývaru

šťáva z jednoho citronu/dle chuti/

sůl na dochucení

2 lžíce solamylu

Do velké mísy dáme všechny igredience na masové kuličky a v míse smíchejte. Při práci doporučuju si pravidelně namáčet ruce do vody, lépe se pak s masem pracuje! Vytvarujte stejné kuličky a na velké široké pánvi se silným dnem pomalu smažte ze všech stran přibližně 10-15 minut.   

 Do malého hrnce dejte vývar, smetanu, mouku, šťávu z citronu, sůl zamíchejte a zahřívejte.  Omáčku přiveďte k varu, stáhněte a mírně vařte, redukujte, dokud nebude mít omáčka správně hustou konzistenci. Můžete servírovat s vařenými bramborami ale i bramborovou kaší.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Koláč z dýně /hokkaido/

 Suroviny: 3 celá vejce 1 hrnek mléka -hrnek 250ml 2 polévkové lžíce medu 1,5 prášku do pečiva 1 hrnek cukru krupice 1 hrnek oleje 1 kávová ...