neděle 18. února 2024

Kynuté makové rohlíčky


Suroviny:

200 g hladké mouky

200 g polohrubé mouky

250 g hera

špetka soli

1 kostka droždí-6 lžíc mléka,4lžíce cukru

Náplň:

250 g mák/mletý/

250ml mléka / svařit s mákem a 10minut na mírném ohni povařit pak přidat/

150-200g nastrouhaná zavařená jablka

piškoty mleté na zahuštění

cukr dle chuti

rozinky, vanilkový cukr,1/2lžičky skořice

1 žloutek na potření rohlíčků

Z kvasnic, mléka a cukru umícháme kvásek a necháme 10minut kynout.

Pak ze surovin vypracujeme těsto a necháme kynout hodinu. Pak si uděláme bochánky které vyválíme do kruhu. Kruh rozkrájíme na trojúhelníčky a plníme mákovou nádivkou a od širší strany smotamé do ruličky. Potřeme žloutkem a pečeme 170-180 st do zlatova. Nakonec pocukrujeme.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Sweet chilli omáčka /domácí/

 Thajská sladká chilli omáčka se v Asii používá jako dochucovadlo ke kuřecím pokrmům. Můžeme si ji vyrobit ale lze ji najít  už v každém sor...