středa 21. února 2024

Šlehačková roláda-bez mouky


 Recept mé tety je to její oblíbená roláda.

Suroviny:

4 vajíčka

4 lžíce moučkového cukru

4 lžíce holandského kakaa

  +

smetana na šlehání

ztužovač

Žloutky utřeme s cukrem a kakaem a poté opatrně vmícháme tuhý ušlehaný sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech na pečicí papír /rovnoměrně/ a upečeme -střední teplotu. Roláda se peče 8 minut.

Po upečení stočíme i s papírem a necháme vychladnout. Po vychladnutí roládu rozbalíme, papír sundáme a naneseme šlehačku a opatrně stočíme. Dáme vychladit do chladničky.

K naplnění rolády doporučuji třeba i šlehačku pařížskou je vynikající...


Žádné komentáře:

Okomentovat

Sweet chilli omáčka /domácí/

 Thajská sladká chilli omáčka se v Asii používá jako dochucovadlo ke kuřecím pokrmům. Můžeme si ji vyrobit ale lze ji najít  už v každém sor...