Suroviny-Těsto
1 a 1/2 hrnku hladké mouky
1/2 hery
1 vanilkový cukr
4 žloutky
1 prášek do pečiva
Tvarohová náplň:
1 1/2 kg tvarohu
6 žloutků
200ml oleje
2 vanilkové pudingy
1 1/2 hrnku cukr písek
500 ml mléka
10 bílek /sníh/
Postup:
Přísady na těsto pořádně zpracujeme a vložíme na cca 1/2 hodiny do lednice. Plech si vyložíme pečicím papírem tak aby každá strana vyčnívala 2-3cm . Pak si na plech naneseme těsto.Nejlépe si těsto dát na menší hluboký plech.
Tvaroh a žloutky smícháme a pomalu přidaváme olej, pudingy, cukr a mléko.Bílky ušleháme do tuha a pomalu zašleháme do tvarohové náplňě.
Tvarohová hmota bude mít tekutější konzistenci, taková má být! Nalijeme na těsto.
Pečeme na 160-170 asi 60 minut / dle trouby může se péct i déle/.
Studený pocukrujeme moučkovým cukrem. Je nejlepší až na druhý den.
TIP: Můžeme místo cukru dát i bílou polevu. Já ho vždy nechávám vychladit v pootevřené troubě-moje maminka mi vždy říkala že koláče některé se tak mají udělat.Hlavně ty co má od své maminky z Polska tvarožníky.
Žádné komentáře:
Okomentovat