pondělí 5. února 2024

Tvarožník /Plovoucí/




 Suroviny-Těsto

1 a 1/2 hrnku hladké mouky

1/2 hery 

1 vanilkový cukr

4 žloutky

1 prášek do pečiva

Tvarohová náplň:

1 1/2 kg tvarohu 

6 žloutků

200ml oleje

2 vanilkové pudingy

1 1/2 hrnku cukr písek

500 ml mléka

10 bílek /sníh/

Postup:

Přísady na těsto pořádně zpracujeme a vložíme na cca 1/2 hodiny do lednice. Plech si vyložíme pečicím papírem tak aby každá strana vyčnívala 2-3cm . Pak si na plech naneseme těsto.Nejlépe si těsto dát na menší hluboký plech.

Tvaroh a žloutky smícháme a pomalu přidaváme olej, pudingy, cukr a mléko.Bílky ušleháme do tuha a pomalu zašleháme do tvarohové náplňě.

Tvarohová hmota bude mít tekutější konzistenci, taková má být! Nalijeme na těsto.

Pečeme na 160-170 asi 60 minut / dle trouby může se péct i déle/.

Studený pocukrujeme moučkovým cukrem. Je nejlepší až na druhý den.

TIP: Můžeme místo cukru dát i bílou polevu. Já ho vždy nechávám vychladit v pootevřené troubě-moje maminka mi vždy říkala že koláče některé se tak mají udělat.Hlavně ty co má od své maminky z Polska tvarožníky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pirohy plněné masem a zelím

 Nejlepší pirohy dělavala moje babička. Suroviny na těsto: 2 hrnky mouky hladké 1 vejce 2 polévkové lžíce oleje špetka soli 1/2 hrnku teplé ...