neděle 10. března 2024

Jahodová bublanina


 Tato rychlá bublanina je výborná nejen s jahody ale i rybízem, třešni nebo maliny.

Suroviny:

500g polohrubá mouka

400g moučkový cukr

300ml mléko

200ml olej

4 vejce

1 kypřící prášek

1/2 kávové lžičky jedlé sody

Postup je velmi jednoduchý. Do velké mísy dáte olej, mléko, vejce a cukr. Metličkou vymícháme. Přidáte mouku s kypřicím práškem a jedlou sodou. Pořádně vymícháme a vylijeme na vymazaný vysypaný hluboký plech.

Na těsto nasypeme jahody a dáme péct. Na 180stupňů asi 35minut/dle trouby/

Inspirace- Taňa


Žádné komentáře:

Okomentovat

Pirohy plněné masem a zelím

 Nejlepší pirohy dělavala moje babička. Suroviny na těsto: 2 hrnky mouky hladké 1 vejce 2 polévkové lžíce oleje špetka soli 1/2 hrnku teplé ...