neděle 10. března 2024

Jahodová bublanina


 Tato rychlá bublanina je výborná nejen s jahody ale i rybízem, třešni nebo maliny.

Suroviny:

500g polohrubá mouka

400g moučkový cukr

300ml mléko

200ml olej

4 vejce

1 kypřící prášek

1/2 kávové lžičky jedlé sody

Postup je velmi jednoduchý. Do velké mísy dáte olej, mléko, vejce a cukr. Metličkou vymícháme. Přidáte mouku s kypřicím práškem a jedlou sodou. Pořádně vymícháme a vylijeme na vymazaný vysypaný hluboký plech.

Na těsto nasypeme jahody a dáme péct. Na 180stupňů asi 35minut/dle trouby/

Inspirace- Taňa


Žádné komentáře:

Okomentovat

Dýňový koláč-Hokkaido dýňě

 Suroviny: 1kg dýně Hokkaido 3 celá vejce 120g másla 250g cukru 375g mouky polohrubé 1 prášek do pečiva špetka soli 1 celý sáček vanilkového...