Těsto:
230ml vody
3 polévkové lžíce oleje
2 lžičky soli
150g hladké mouky
150g pšeničné chlebové mouky
130g pšeničné celozrné mouky
1 lžička cukru
2 lžičky sušeného nebo 1/2 kostky čerstvého droždí
Těsto zpracujeme a necháme kynout. Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněném ploše nebo na silikonovém vále/ těsto se nelepí nemusí se podsypávat/ rozdělíme na 4 díly a uválíme bagety nebo je vytvarujeme.
Z každého dílu vyválíme obdélník, delší strany přeložíme, jednu do dvou třetin, druhou přes to/je to jako váleček/. Uprostřed uděláme rýhu a složíme je napůl-položíme švem dolů a trochu povalíme.
Dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 40minut kynout.
Pak pomašlujeme vejcem s trochou mléka a posypeme semínky.
Pečeme při 180stupňů vyhřaté troubě 12minut /dle každého trouby/
Hotové pečivo přendáme s plechu na mřížku.
DRUHÁ VARIANTA- Akorát pak přidáme celozrnou mouku žitnou místo celozrné/
Žádné komentáře:
Okomentovat