středa 1. května 2024

Smažení šneci z kynutého těsta


 Suroviny:

250g hladké mouky

1 lžička cukru 

1/4 lžičky soli

1/4 lžičky sušeného instatního droždí

150ml vlažné vody

100g na kostičky porek

olej

Mouku dáme do mísy vmícháme cukr sůl a droždí.

Přilijeme rovnoměrně vodu a uhněteme těsto. V případě potřeby do těsta přidáme 1 polévkovou lžíci vody.

Těsto přendáme do olejem vymazané mísy a necháme 35 minut kynout.

Poté těsto rozdělíme na 4 stejné díly, válečkem rozválíme na tenký obdelník.

Ochutíme solí, lehce potřeme olejem a rovnoměrně posypeme porkem.

Těsto srolujeme a zavineme do tvaru šneku-válečkem ještě trochu rozválíme, nakrájíme.

Zahřejeme olej na pánvi a smažíme dozlatova.

Můžeme podávat jako přílohu nebo k snídani s hrnkem mléka.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Dýňový koláč-Hokkaido dýňě

 Suroviny: 1kg dýně Hokkaido 3 celá vejce 120g másla 250g cukru 375g mouky polohrubé 1 prášek do pečiva špetka soli 1 celý sáček vanilkového...