Suroviny:
Těsto: 300 g polohrubé mouky
300 ml mléka
špetka cukru
špetka soli
1 kostka droždí
Nádivka:
200 g bryndzy
200 g brambor
200 ml kyselého mléka nebo kysanou smetanu
200 g slaniny
100 g jarní cibulky
Do větší misky nasypeme mouku nalijeme vlažné mléko, rozdrobíme droždí, přidáme špetku soli a cukru. Vařečkou zpracujeme řidší těsto a necháme kynout na teplém místě.
Mezitím si uvaříme ve slrupce brambory,ve druhé misce utřeme bryndzu z kyselým mlékem,přídáme očištěné brambory a najemno nastrouháme a vmícháme nádivku.
Pleh vymažeme sádlem těsto na něj vlijeme,ruce si trochu pomastíme a těsto natáhneme po celém plechu aby mělo zhruba stejnou výšku. Necháme ho dál kynout a cibulku a slaninu si nákrájíme na malé kousky. Na těsto pomalu nanašíme brydzovou nádivku a na vrch cibulku a slaninu.
Pečeme na 180 asi 40 stupňu jak komu trouba.
Už ani nevím kde jsem objevila tento recept je moc dobrý ale asi někde u známé blogerky co má kuchařský blog.
Žádné komentáře:
Okomentovat