neděle 11. února 2024

Brynzový koláč


 Suroviny:

Těsto:      300 g polohrubé mouky

               300 ml mléka

                 špetka cukru

                 špetka soli

                 1 kostka droždí

Nádivka: 

200 g bryndzy

200 g brambor

200 ml kyselého mléka nebo kysanou smetanu

200 g slaniny

100 g jarní cibulky

Do větší misky nasypeme mouku nalijeme vlažné mléko, rozdrobíme droždí, přidáme špetku soli a cukru. Vařečkou zpracujeme řidší těsto a necháme kynout na teplém místě.

Mezitím si uvaříme ve slrupce brambory,ve druhé misce utřeme bryndzu z kyselým mlékem,přídáme očištěné brambory a najemno nastrouháme a vmícháme nádivku.

Pleh vymažeme sádlem těsto na něj vlijeme,ruce si trochu pomastíme a těsto natáhneme po celém plechu aby mělo zhruba stejnou výšku. Necháme ho dál kynout a cibulku a slaninu si nákrájíme na malé kousky. Na těsto pomalu nanašíme brydzovou nádivku a na vrch cibulku a slaninu.

Pečeme na 180 asi 40 stupňu jak komu trouba.

Už ani nevím kde jsem objevila tento recept je moc dobrý ale asi někde u známé blogerky co má kuchařský blog.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pirohy plněné masem a zelím

 Nejlepší pirohy dělavala moje babička. Suroviny na těsto: 2 hrnky mouky hladké 1 vejce 2 polévkové lžíce oleje špetka soli 1/2 hrnku teplé ...