Kdo má rád Lučinu doporučuji vyzkoušet, ochucení už záleží na každém samotném-může se dát i mořská řasa místo medvědího česneku nebo pažitka....
Suroviny:
2x bílý jogurt 400g
1 celá smetana na vaření nebo šlehačka / už jsem dělala i zakysanou smetanu ale ta mi při tom připadá lepší/.
sůl
medvědí česnek
V míse smícháme jogurty se smetanou a solí, směs přendáme do cedníku s plátýnkem. Cedník položíme na misku aby mohla odkapávat syrovátka a dáme na 24 hodin do lednice. Po 24 hodinách lučinu vyklopíme přidáme medvědí česnek a zamícháme.
Poté si ji uložíme do plastové krabičky a dáme do lednice, takto vydrží docela dlouho. Kdo nemá rád medvědí česnek nemusí míchat do lučiny nic jen namazat na chleba a posypat třeba pažitkou.
Receptů na lučinu je mnoho.
Žádné komentáře:
Okomentovat