neděle 18. února 2024

Domácí Lučina ochucená medvědím česnekem


 Kdo má rád Lučinu doporučuji vyzkoušet, ochucení už záleží na každém samotném-může se dát i mořská řasa místo medvědího česneku nebo pažitka....

 Suroviny:

2x bílý jogurt 400g

1 celá smetana na vaření nebo šlehačka / už jsem dělala i zakysanou smetanu ale ta mi při tom připadá lepší/.

sůl

medvědí česnek

V míse smícháme jogurty se smetanou a solí, směs přendáme do cedníku s plátýnkem. Cedník položíme na misku aby mohla odkapávat syrovátka a dáme na 24 hodin do lednice. Po 24 hodinách lučinu vyklopíme přidáme medvědí česnek a zamícháme.

Poté si ji uložíme do plastové krabičky a dáme do lednice, takto vydrží docela dlouho. Kdo nemá rád medvědí česnek nemusí míchat do lučiny nic jen namazat na chleba a posypat třeba pažitkou.

Receptů na lučinu je mnoho.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pirohy plněné masem a zelím

 Nejlepší pirohy dělavala moje babička. Suroviny na těsto: 2 hrnky mouky hladké 1 vejce 2 polévkové lžíce oleje špetka soli 1/2 hrnku teplé ...