Suroviny:
250 ml mléka
50 g rozpuštěného másla
2 žloutky
1 lžíce cukru
1 lžička soli
600 g hladké mouky
40 g čerstvého droždí
náplň:
10 lžíc cukr krupice
3 lžičky skořice
100 g změklého másla
Postup:
Z uvedených surovin zpracujeme těsto, ručně nebo v pekárně a necháme nakynout. Cukr smícháme se skořicí. Nakynuté těsto rozdělíme na poloviny. Každou půlku rozválíme na obdelník tlustý asi 1 cm. Po celé ploše natřeme polovinou změklého másla a posypeme polovinou směsi cukru se skořicí. Potom obdelník srolujeme jako roládu. Ostrým nožem rozkrojíme po délce na poloviny a ty pak zamotáme dohromady. Z pletence zformujeme věneček a přeneseme na plech na pečící papír. Necháme ještě chvíli kynout pak vložíme do vyhřaté trouby na 180 a pečeme asi 20 minut dozlatova.
Estonský kringel každý peče jinak-je spoustů receptů. Já příště zkusím naplnit mákem nebo ořechy. Anebo jak mi radila kamarádka-udělat ho i na slano, parmazán, bylinky no fantazii se meze nekladou.
Žádné komentáře:
Okomentovat