Kapustníky stojí rozhodně za to je vyzkoušet. Naše babičky a maminky moc dobře věděly co je dobré. Bude tu i také pár receptů polské kuchyně moje jedna babička byla z polska.
Suroviny:
500 g hladké mouky
150 g hera
1 kostka droždí
2 vejce
2 žloutky
1/2 hrnku kyselé
2 polévkové lžíce mléka
1 kávová lžička cukru
1 kávová lžička soli
Náplň:
1 kg kyselého zelí
2 střední cibule
30 g houby / žampiony/
1 strouhaná mrkev
sůl, pepř
bazalka, kmín, oregáno, na posypání.
Na přípravu těsta jsem použila pekárnu.
Kyselé zelí a mrkev trochu povaříme asi tak 10/15 minut. Cibuli osmažíme na tuku přidáme houby a podusíme. Nakonec k tomu přidáme scezené kysané zelí ,opepříme a osolíme a společně vše krátce podsmážime.
Těsto rozválíme, středem rozložíme náplň ,svineme a ostrým nožem nakrájíme na menší i větší kousky.
Dáme na papírem vyložený plech a poukládamé vedle sebe, necháme kynout ještě asi 15 minut.
Před vložením do trouby pomažeme vejcem a posypeme kmínem. Pečeme 180/200 do zlatova.
Žádné komentáře:
Okomentovat