sobota 17. února 2024

Marinovaná kuřecí křidýlka


 Marináda:

160 ml sojové omáčky

3 polévkové lžíce citronové šťavy

21/2 lžičky hnědého cukru nebo medu

21/2 lžičky chilli omáčky nebo chilli pasty

3-4 stroužky česneku rozmáčkaného

2 cm zázvoru strouhaného

3 polévkové lžíce slunečnicový olej/sezamový olej přidá ořechovou vůni a chuť/

Čisté kuřecí křidélka osušte a dejte do skleňené či plastové nádoby. Přidejte všechny igredience marinády, důkladně promíchejte. Nechte je v lednici 3-4 hodiny marinovat nebo nejlépe přes noc. Kuřecí křidélka pečeme na alobalu, přelívame zbylou marinádou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Sweet chilli omáčka /domácí/

 Thajská sladká chilli omáčka se v Asii používá jako dochucovadlo ke kuřecím pokrmům. Můžeme si ji vyrobit ale lze ji najít  už v každém sor...