čtvrtek 15. února 2024

Mrkvová pomazánka


 Suroviny:

1 velká nebo 2 menší mrkve

1 porek

1 pomazánkové máslo bez příchutě

2 vejce /uvařená natvrdo/

majolka nebo tatarka 

sůl, pepř

Vejce uvaříme natvrdo, porek  nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme. Nastrouhanou mrkev s porkem promícháme společně s pomazánkovým máslem, osolíme opepříme. Přidáme vejce protlačená přes mřížku. Vše smícháme s majolkou či tatarkou. Můžeme ještě vylepšit přidáním taveného sýra lučina. Necháme uležet alespoň 2 hodiny v lednici.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Sweet chilli omáčka /domácí/

 Thajská sladká chilli omáčka se v Asii používá jako dochucovadlo ke kuřecím pokrmům. Můžeme si ji vyrobit ale lze ji najít  už v každém sor...