čtvrtek 15. února 2024

Růžičková kapusta na másle


 Suroviny:

500 g růžičkové kapusty

4 lžíce strouhanky

máslo cca 1/2

1 sklenka mléka

2 sklenky vody

1 lžička cukru

špetka soli

Postup:

Očištěnou kapustu dejte do vařící osolené a oslazené vody, přilijte mléko a vařte přibližně 15minut, nepřikryté aby se nerozvařila kapusta.

Na suché pánvi orestujte strouhanku. Pak na další pánvi rozehřejte máslo. Poté na talířích posypte kapustu strouhankou a přelijte máslem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Dýňový koláč-Hokkaido dýňě

 Suroviny: 1kg dýně Hokkaido 3 celá vejce 120g másla 250g cukru 375g mouky polohrubé 1 prášek do pečiva špetka soli 1 celý sáček vanilkového...