čtvrtek 15. února 2024

Růžičková kapusta na másle


 Suroviny:

500 g růžičkové kapusty

4 lžíce strouhanky

máslo cca 1/2

1 sklenka mléka

2 sklenky vody

1 lžička cukru

špetka soli

Postup:

Očištěnou kapustu dejte do vařící osolené a oslazené vody, přilijte mléko a vařte přibližně 15minut, nepřikryté aby se nerozvařila kapusta.

Na suché pánvi orestujte strouhanku. Pak na další pánvi rozehřejte máslo. Poté na talířích posypte kapustu strouhankou a přelijte máslem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Sweet chilli omáčka /domácí/

 Thajská sladká chilli omáčka se v Asii používá jako dochucovadlo ke kuřecím pokrmům. Můžeme si ji vyrobit ale lze ji najít  už v každém sor...