pátek 16. února 2024

Smažené hovězí na černém pepři


 Suroviny:

300 g hovězího masa

celerová nať

1-2 mrkve

2 cibule na proužky

kousek čerstvého zázvoru

1 lžička čerstvý mletý pepř

1 stroužek česneku

sůl dle chuti

Marináda:

11/2 lžičky koření maggi omáčky

1/2 lžičky sojové omáčky

1/2 tmavé sojové omáčky

1 lžička ústřicové omáčky

1 lžička worcestrové omáčky

1 lžička čínské rýžové víno nebo sherry

1/2 lžičky kukuřičného škrobu

1/2 lžičky sezamového oleje

1/2 lžičky cukru

Hovězí maso naložíme do marinády asi na 15 minut. Na pánev dáme trochu oleje a přidáme hovězí maso, restujeme dokud není opečené na vnější straně ale střed musí být růžový/poté vyjmeme.

Rozehřejeme zbývající olej a dáme do něj rozmačkaný česnek, zázvor na proužky, cibuli mrkev celerovou nať a pepř. Restujeme cca 5minut.

Poté přidáme hovězí maso, smažíme až je maso propečené a střed není růžový.

Podáváme s dušenou rýži. Místo mrkve a celerové nati můžeme dát 1 červenou papriku a 1 zelenou papriku.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Pirohy plněné masem a zelím

 Nejlepší pirohy dělavala moje babička. Suroviny na těsto: 2 hrnky mouky hladké 1 vejce 2 polévkové lžíce oleje špetka soli 1/2 hrnku teplé ...