Suroviny:
300 g hovězího masa
celerová nať
1-2 mrkve
2 cibule na proužky
kousek čerstvého zázvoru
1 lžička čerstvý mletý pepř
1 stroužek česneku
sůl dle chuti
Marináda:
11/2 lžičky koření maggi omáčky
1/2 lžičky sojové omáčky
1/2 tmavé sojové omáčky
1 lžička ústřicové omáčky
1 lžička worcestrové omáčky
1 lžička čínské rýžové víno nebo sherry
1/2 lžičky kukuřičného škrobu
1/2 lžičky sezamového oleje
1/2 lžičky cukru
Hovězí maso naložíme do marinády asi na 15 minut. Na pánev dáme trochu oleje a přidáme hovězí maso, restujeme dokud není opečené na vnější straně ale střed musí být růžový/poté vyjmeme.
Rozehřejeme zbývající olej a dáme do něj rozmačkaný česnek, zázvor na proužky, cibuli mrkev celerovou nať a pepř. Restujeme cca 5minut.
Poté přidáme hovězí maso, smažíme až je maso propečené a střed není růžový.
Podáváme s dušenou rýži. Místo mrkve a celerové nati můžeme dát 1 červenou papriku a 1 zelenou papriku.
Žádné komentáře:
Okomentovat