pátek 16. února 2024

Sladko-kyselé vepřové maso


Suroviny:

500 g vepřového masa

1 červená paprika

1 zelená paprika

1 malá cibule

1 malá plechovka ananasu

kečup, ocet, cukr, pepř

sojová omáčka

2 vejce

kukuřičný škrob

Nejprve si naložíme maso asi na jednu hodinu-nakrájené na střední kousky. Přidáme sůl, pepř, olej a trochu cukru, sojovou omáčku a 1 polévkovou lžíci škrobu. Pořádně promícháme a necháme v lednici uležet.

Mezitím si připravíme pánev s trochou oleje a připravíme si misku s rozšlehanými vejci a druhou misku se škrobem. Kousky masa potom postupně obalíme ve vejci a poté ve škrobu a smažíme v horkém oleji dozlatova / jsou 80% hotové/,po usmažení vytáhnout a osušit na papírovém ubrousku od přebytečného oleje. Pak si připravíme další pánev/čistou/ do které dáme jen trošičku oleje, cibuli, obě papriky,/nakrájené asi na stejnou velikost jako maso/. Přidáme kečup, ocet, cukr trochu vody a chuť upravíme dle sebe. / kdo chce víc sladké víc cukrů atd.../.Pak přidáte kousky masa asi na 4 minuty a úplně nakonec se přidají kousky ananasu max 2min. jenom prohřát a smíchat s masem a zeleninou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pirohy plněné masem a zelím

 Nejlepší pirohy dělavala moje babička. Suroviny na těsto: 2 hrnky mouky hladké 1 vejce 2 polévkové lžíce oleje špetka soli 1/2 hrnku teplé ...