pondělí 12. února 2024

Tvarůžkový tatarák


 Suroviny:

200 g tvarůžků

1/2 červené cibule /nakrájené nadrobno/

3 polévkové lžíce-nasekané pažitky

1 čerstva chilli paprička bez semen

2 lžíce olivového oleje

2 lžíce světlého piva

drcený kmín, sladká paprika

mořská sůl, hrubý mletý pepř

2 lžíce zakysané smetany

1 lžíce dijonské hořčiče, 1 lžíce worchestrové omáčky

topinky k podáváni.

Na dresing v misce použijte zakysanou smetanu s hořčičí a worchestrovou omáčkou, a také zbylé pivo a lžíci olivovévo oleje. Osolte opepřete a vmíchejte pažitku.

Tvarůžky nakrájejte na drobné kousky a promíchejte s cibulí, a lžíci nasekané pažitky, chilli papričkou, lžíci olivového oleje,lžíci piva,špetkou kmínu, osolte a opepřete. Na talíři poprašit sladkou paprikou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Dýňový koláč-Hokkaido dýňě

 Suroviny: 1kg dýně Hokkaido 3 celá vejce 120g másla 250g cukru 375g mouky polohrubé 1 prášek do pečiva špetka soli 1 celý sáček vanilkového...