středa 21. února 2024

Vepřová panenka ve slanině


 Suroviny:

500g vepřová panenka

250g anglické slaniny

sůl, pepř, olivový olej

Panenku očistíme a rozkrojíme na 2-4 kusy opepříme a osolíme. Potřeme ji olivovým olejem. Plátky slaniny si narovnáme vedle sebe poté na ni položíme panenku zamotáme a propíchneme párátkem.          Panenku na olivovem oleji na pánvi zprudka opečeme a pak ji vložíme do pekáčku /podlijeme trochou vody/ dáme do trouby na 170-190 a pečeme 30-35 minut dle potřeby do měkka.                                        Druhá možnost je si upéct si panenku i v srnčím hřbetu-formu na srnčí hřbet si vyložíme plátky anglické slaniny na ni položíme osolenou opepřenou panenku a zabalíme. Dáme péct na 200 asi 20 minut pak ji vyklopíme a ještě tak 15 minut pečeme vyklopenou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pirohy plněné masem a zelím

 Nejlepší pirohy dělavala moje babička. Suroviny na těsto: 2 hrnky mouky hladké 1 vejce 2 polévkové lžíce oleje špetka soli 1/2 hrnku teplé ...