čtvrtek 22. února 2024

Vepřový guláš


 Suroviny:

500g vepřové plecko

2-3 lžíce sádla

2 cibule

2 stroužky česneku

sladká mletá červená paprika/dle chuti může být i pálívá/

sůl, pepř, kmín

hladká mouka, voda

Očištěné maso nakrájíme na stejně velké kousky, cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Na sádle opečeme nakrájenou cibulku, jakmile zesklovatí, tak přidáme na kostky nakrájené vepřové maso, které opečeme ze všech stran. Poté přisypeme sladkou mletou papriku a trochu orestujeme- ne moc dlouho aby paprika nezhořkla. Podlijeme vodou, osolíme, opepříme a za občasného podlití dusíme guláš doměkka. Až je maso měkké přilijeme dle potřeby vařící vodu, a zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě a povaříme. Nakonec přidáme prolisovaný česnek. Podáváme s knedlíky nebo chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pirohy plněné masem a zelím

 Nejlepší pirohy dělavala moje babička. Suroviny na těsto: 2 hrnky mouky hladké 1 vejce 2 polévkové lžíce oleje špetka soli 1/2 hrnku teplé ...