čtvrtek 22. února 2024

Vepřové kostky ala moravský vrabec se zelím a knedlíkem


 Suroviny:

700g vepřového masa

2 cibule

sádlo

sůl, pepř, kmín

5 i více stroužku česneku

Opláchnuté maso nakrájíme na kostky. Cibuli i česnek nakrájíme nadrobno. Ve větším hrnci rozehřejeme sádlo a osmahneme na něm cibuli s česnekem. Přidáme kostky masa, které pěkně orestujeme dokud nepustí šťávu.                                                                                                                   Maso prosolíme, pokmínujeme, opepříme a podlijeme trochou vody. Přikryjeme pokličkou a dusíme do poloměkka. Poté maso přendáme do pekáčku a dáme dodělat do trouby. Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Maso kontrolujeme a přeléváme vypečenou šťávou dle potřeby. Mezitím si připravíme moravské zelí a lázeňský knedlík.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Sweet chilli omáčka /domácí/

 Thajská sladká chilli omáčka se v Asii používá jako dochucovadlo ke kuřecím pokrmům. Můžeme si ji vyrobit ale lze ji najít  už v každém sor...