čtvrtek 22. února 2024

Maďarský tokáň


 Suroviny:

500g vepřového nebo hovězího masa

2 cibule, 1 větší mrkev, sladká paprika

sádlo, sůl

2 zelené papriky

2-3 lžíce bílého vína

2 rajčata, 2 lžíce rajčatový protlak

Maso nakrájíme na kostičky. Cibuli osmahneme na sádle do zlatova, přidáme sladkou papriku, nakrájené maso které osmahneme. Pak rajčatový protlak a osolíme. Poté podlijeme vínem a téměř dusíme skoro do měkka. Dle potřeby podléváme dalším vínem popřípadě i vodou. Potom přidáme nakrájené papriky, rajčata i mrkev a dusíme do měkka. Nakonec dochutíme. Podáváme s tarhoňou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Tvarohový koláč s mákem

 Jednoduchý tvarohový koláč s mákem  dle mé maminky.  Suroviny: 250 g hladké mouky 50 g moučkového cukru 2 žloutky 120 g másla /studeného/ š...