čtvrtek 22. února 2024

Maďarský tokáň


 Suroviny:

500g vepřového nebo hovězího masa

2 cibule, 1 větší mrkev, sladká paprika

sádlo, sůl

2 zelené papriky

2-3 lžíce bílého vína

2 rajčata, 2 lžíce rajčatový protlak

Maso nakrájíme na kostičky. Cibuli osmahneme na sádle do zlatova, přidáme sladkou papriku, nakrájené maso které osmahneme. Pak rajčatový protlak a osolíme. Poté podlijeme vínem a téměř dusíme skoro do měkka. Dle potřeby podléváme dalším vínem popřípadě i vodou. Potom přidáme nakrájené papriky, rajčata i mrkev a dusíme do měkka. Nakonec dochutíme. Podáváme s tarhoňou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pirohy plněné masem a zelím

 Nejlepší pirohy dělavala moje babička. Suroviny na těsto: 2 hrnky mouky hladké 1 vejce 2 polévkové lžíce oleje špetka soli 1/2 hrnku teplé ...