středa 20. března 2024

Hruškový koláč s hořkou čokoládou


 Tento recept mám od své kamarádky, která si ho dovezla až z Italie.

Suroviny:

180g třtinového cukru

4 vejce

100g másla/rozpuštěného/

1 kávovou lžičku prášku do pečiva

200g hladké mouky

100g hořké čokolády

1-2 hrušky

Vyšleháme si žloutky s třtinovým cukrem. Přidáme rozpuštěné máslo a promícháme. Nakonec přidáme mouku a prášek do pečiva a sníh s bílků.

Poté do těsta vmícháme na kostičky nakrájenou hořkou čokoládu. 

Vymažeme a vysypeme formu, dáme do ní připravené těsto rozetřeme a poklademe nakrájenými hruškami.

Pečeme 30minut při 180stupních/dle trouby/.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pirohy plněné masem a zelím

 Nejlepší pirohy dělavala moje babička. Suroviny na těsto: 2 hrnky mouky hladké 1 vejce 2 polévkové lžíce oleje špetka soli 1/2 hrnku teplé ...