úterý 16. dubna 2024

Hříbky


 Těsto:

250g hladké mouky

100g cukr moučka

100g mletých vlašských ořechů

250g másla

1 vanilkový cukr

1 skořicový cukr

Na ozdobu:

čokoláda na vaření 

poleva cukrová

15dkg práškového cukru

citronová šťáva a zelené potravinářské barvivo

kokos

Náplň:

125ml mléka

1 polévková lžíce hladké mouky

125g másla

140g cukru moučkového

1 vanilkový cukr

Z mouky, cukru, ořechů a másla, vanilkového a skořicového cukru zpracujeme hladké těsto. Těsto necháme hodinu až dvě v chladu odležet.

Troubu si předehřejeme na 180stupňů. Z těsta vyválíme plát vykrojíme formičkou /hříbky/ a dáme na plech na pečící papír. Pečeme 8-10minut.

Náplň- Mléko rozmíchejte s moukou a přiveďte k varu, povařte 2minuty na hustou kaši a za občasného míchání se nechá vychladnout.

Mezitím utřeme máslo se dvěma cukry a žloutkem do pěny. Pak do ni po lžičkách vmíchejte kaši.

Hříbky náplni slepíme a dozdobíme čokoládou potřeme cukrovou polevou a posypeme kokosem.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Koláč z dýně /hokkaido/

 Suroviny: 3 celá vejce 1 hrnek mléka -hrnek 250ml 2 polévkové lžíce medu 1,5 prášku do pečiva 1 hrnek cukru krupice 1 hrnek oleje 1 kávová ...