úterý 21. května 2024

Kynuté škvarkové zelňáky


 Suroviny:

200g hladké mouky

125g kysaného zelí

70g škvarků

50g vařených brambor

1 vejce

50ml mléka

1/3 droždí

1/2 lžičky cukru

11/2 lžičky soli

1 lžička kmínu

Kynuté škvarkové zelňáky lze dělat i v domácí pekárně./zadělávat i dát kynout/. Dáme do pekárny nejdříve tekuté suroviny, pak ostatní a necháme zadělat i vykynout.

Po vykynutí těsto rozdělíme na větší nebo menší kousky dle toho jak velké zelňáky chceme mít. 

Dáme je na plech a necháme ještě 10minut kynout.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 180stupňů asi 20minut dle trouby.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Karbanátky se sýrem

 Karbanátky vždy jde nějak vylepšit tak jsem vyzkoušela tento způsob. Suroviny: 500 g mletého masa / použila jsem krutí mleté maso/ 1-2 celé...