úterý 21. května 2024

Kynuté škvarkové zelňáky


 Suroviny:

200g hladké mouky

125g kysaného zelí

70g škvarků

50g vařených brambor

1 vejce

50ml mléka

1/3 droždí

1/2 lžičky cukru

11/2 lžičky soli

1 lžička kmínu

Kynuté škvarkové zelňáky lze dělat i v domácí pekárně./zadělávat i dát kynout/. Dáme do pekárny nejdříve tekuté suroviny, pak ostatní a necháme zadělat i vykynout.

Po vykynutí těsto rozdělíme na větší nebo menší kousky dle toho jak velké zelňáky chceme mít. 

Dáme je na plech a necháme ještě 10minut kynout.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 180stupňů asi 20minut dle trouby.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Sweet chilli omáčka /domácí/

 Thajská sladká chilli omáčka se v Asii používá jako dochucovadlo ke kuřecím pokrmům. Můžeme si ji vyrobit ale lze ji najít  už v každém sor...